Noticias

EL GRAN RECAPTE TANCA AMB 4.374.000 QUILOS D’ALIMENTS DONATS PER LA CIUTADANIA

20/12/2016

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya han tancat el recompte final amb una xifra de 4.374.000 de quilos d’aliments, recollits durant la vuitena edició del Gran Recapte, celebrada els dies 25 i 26 de novembre.

Un any més els Bancs dels Aliments volen agrair la solidaritat i el compromís dels ciutadans i dels voluntaris, que han estat clau per assolir aquesta xifra, en benefici de les persones que tenen necessitats alimentàries a Catalunya. La xifra és un 1’37% inferior a la de la passada edició, quan es van aconseguir 4.435.000 de quilos donats per la ciutadania, però el valor nutritiu dels aliments donats és superior.

La participació dels més de 26.000 voluntaris ha permès que aquesta campanya hagi arribat a la major part de racons del nostre territori, més de 370 municipis, que han acollit 2.692 punts de recollida a mercats i supermercats.Desglossament per demarcacions:

Barcelona: 3.163.000 quilos
Girona: 471.000 quilos
Lleida: 293.000 quilos
Tarragona: 447.000 quilos


Detall de les dades de participació de voluntaris i voluntàries a punts de recollida per demarcació:

Barcelona: 17.500 persones
Girona: 4.300 persones
Lleida: 1.760 persones
Tarragona: 3.200 persones

Detall de les dades de participació de voluntaris i voluntàries a la fase de classificació per demarcació:

Barcelona: 3.783 persones
Girona: 185 persones
Lleida: 500 persones
Tarragona: 500 persones

La contribució de les cadenes de distribució durant el Gran Recapte és important i es realitza de diverses maneres. Cedint espais als punts de recollida i emmagatzemant els materials necessaris per dur a terme la campanya. Assumint la logística necessària per a que els aliments arribin als Banc dels Aliments o a les entitats benèfiques assignades. Aquesta contribució per a transportar més de 10 mil banyeres aconseguides (contenidors de cartró a on es dipositen els aliments), equival a mobilitzar 350 tràilers de gran tonatge o 5.000 furgonetes arreu de Catalunya. I, finalment, fent una aportació extraordinària de producte en funció de la quantitat recaptada als seus establiments.

El Gran Recapte 2016 també ha estat possible gràcies a la col·laboració d’empreses de diferents àmbits, com el Parc Logístic de la Zona Franca que ha cedit una nau per a la classificació dels aliments a Barcelona. Integra2, que per setè any consecutiu ha donat suport amb el transport de materials i aliments. Altres empreses logístiques que ha col·laborat en les tasques de transport han estat Noutransport i Boyaca. Moventia ha facilitat els desplaçament dels voluntaris de la ciutat de Barcelona al magatzem de classificació. Danone i Smurfit Kappa han participat en la producció de les 12.000 banyeres entregades als punts de recollida.

Un any més el suport dels mitjans de comunicació ha estat clau per aconseguir la difusió necessària.

La campanya de comunicació va estar protagonitzada per Antonio Díaz, el Mago Pop, donat que el fil argumental era la màgia. L’espot, rodat amb molt baix pressupost, es va enregistrar el mes de setembre i va ser una idea original i producció de l’agència Somos Acme, es va comptar amb la participació desinteressada de diversos proveïdors i més de 150 voluntaris.

Els aliments recaptats es van començar a repartir a les 700 entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments des del passat dijous 1 de desembre. Aquests aliments arribaran a més de 235.000 persones a tot Catalunya.